RIET & BOEIBORD

Rieten daken zijn gevoelig voor harde wind en hebben na stormen vaak onderhoud nodig. Riet heeft de neiging in te zakken waardoor het bij tijds dient te worden aangevuld. Het aardige is dat het riet nodig voor het onderhoud direct in de omgeving is geoogst. Op de foto’s is e.e.a. van dit onderhoud te zien. Het boeibord wordt geschilderd waarbij het oorspronkelijke karakter van de plank behouden blijft. Een plank die er al bijna 100 jaar zit en waarschijnlijk ouder is. Bij het afknotten van de molen in 1926 werd het boeibord  noodzakelijk en is waarschijnlijk een hergebruikte plank van de molen.

(Thatched roofs are sensitive to strong winds and often require maintenance after storms. Reeds tend to collapse and therefore need to be replenished over time. The nice thing is that the reeds needed for maintenance are harvested directly in the environment. You can see the maintenance on the pictures. The fascia board is painted, preserving the original character of the shelf. A shelf that has been around for almost 100 years and is probably older. When the mill was truncated in 1926, the fascia board became necessary and is probably a recycled plank of the mill.)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s