SCHUIFRAAM DEN HAAG

De opgave is betere isolatie en meer comfort door de bruikbaarheid van de schuiframen.

Het betreft een schuifraam van omstreeks 1890. Het onderschuifraam was onschuifbaar gemaakt door het doorsnijden van de touwen. Het bovenschuifraam is in werking en schuift naar beneden om te openen met zogenaamde tape balances. (Dit zijn veren die aan een lint zijn bevestigd waaraan het raam is bevestigd) Het aardige hiervan is dat het vlak tegen het kozijn rolt en niet stoort in het aanzicht.

Het glas wordt vervangen door van Ruysdael HR-glas, dat ook UV-werend is. Zie hiervoor ook de berekening die ik gemaakt heb in vergelijking met ander glas. De keuze voor van Ruysdael glas is o.a. ingeven door door de langere levensduur in vergelijking met dubbelglas met een spouw dat na verloop van tijd gas en zijn isolatiewaarde verliest op termijn van ongeveer 20 jaar. Ook de geringere dikte past beter in het bestaande raam.

Aangezien de ramen zwaarder worden dient het balanssysteem te worden aangepast. Dit kan door de gewichten te verzwaren of door een veersysteem toe te passen. (In dit geval Happy Lift houtje touwtje systeem.) Het bovenschuifraam zal met een nieuwe tape balance (Alleen verkrijgbaar in de US, zover ik weet) worden uitgerust, ook dit raam wordt zwaarder.

Indien noodzakelijk voor o.a. het comfort worden ook tochtwering en katrollen aangepakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s