GLASVERNIEUWING, KOZIJNRESTAURATIE & SCHILDERWERK

In de historische Archipelbuurt te Den Haag werk ik aan een monumentale oude pastorie. Na eerst het enkel glas te hebben vervangen door Ruysdael HR-glas wordt vervolgens het schilderwerk van kozijnen en lijstwerk ter hand genomen. Van de dakkapel worden enige onderdelen gerestaureerd. Van de kozijnen zijn de onderregels in slechte staat door het toepassen van opdeklatten, die op de lange termijn houtrot bespoedigen. (Ook zijn ze esthetisch niet passend in het beschermde stadsgezicht.) Omdat de opdeklatten al toegepast waren, complete vernieuwing zou kostbaarder zijn, is besloten ze te handhaven en met betere detaillering bestendiger te maken tegen klimaatinvloeden. ( Echter staat men voor de keuze dan zijn opdeklatten ten zeerste af te raden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s